Enschede – Vernieuwde Wiv Wet – Info avond in Pakhuis Oost – 12/3/18

12 maart in Enschede

In aanloop naar het referendum over de ‘sleepwet’ gaat Stichting Burger  “Dichter bij de Burger”; samen met u nemen wij het Raadgevende Referendum Wiv (RR) op onze live stream onder de loep waarna u bij onze ‘Peiling Gemist’ themagewijs kunt terugkijken.

Wij informeren u over de voors- en tegens van deze wet, en verwelkomen u graag in de Peilbus of de navolgende themabijeenkomst. In twaalf dagen, in twaalf provincies behandelen we in twaalf gemeenten twaalf thema’s rondom het RR. U bent welkom op basis van uw voorinschrijving op deze website.

Enschede Debatstad
Pakhuis Oost organiseert een informatieve avond in verband met het Raadplegend Referendum Wiv. Café Politiek doet verslag.

Sprekers & Gespreksleiding
Onder leiding van Moderator Henk ten Harkel, Chef redactie Enschede/Haaksbergen en Achterhoek van de TCTubantia, gaan we met sprekers en publiek het gesprek aan over de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Tijdens deze avond wordt deze wet geduid door Paul Abels, Bijzonder Hoogleraar Governance of Intelligence and Security Services en Dave Borghuis van de “Piraten Partij”. Via Dichterbijdeburger.NL is deze avond in heel Nederland te volgen.

Locatie
Het Balengebouw van de voormalige textielfabriek de Bamshoeve werd gebouwd in 1907. Het Balengebouw lag aan de spoorlijn van Enschede naar Lonneker. Goederenwagons konden gemakkelijk balen katoen ophalen en afgeven. In de Enschedese textielfabrieken werd voornamelijk katoen verwerkt tot stoffen. Het verplaatsen van katoenbalen was een regulier straatbeeld in Enschede. In de loop van 2017 nam de Twentse Courant Tubantia haar intrek nemen in het Balengebouw en werden de eerste stappen genomen om hier een mediahuis voor Twente te ontwikkelen.

Een discussie vereist actieve deelnemers, u komt toch ook? Laat uw mening nu horen, dit is het moment. En 21 maart as. kon wel eens het laatste Raadgevende Referendum waarbij u kunt stemmen.

Foto’s Peilbus

Peilbus Enschede Pakhuis Oost 120318

Videos Peilbus

Foto’s Debat

Discussie in Debat Enschede 120318

Videos Debat

Sprekers

Paul Abels
Bijz. Hoogleraar Governance
of Intelligence & Security Services

Dave Borghuis
Piratenpartij

Gesprekleider

Henk ten Harkel
Twentsche Courant Tubantia

redactie

Laatste video’s debatten

Laatste video’s Peilbus