Onze brickwall

Muur tussen Politiek en Burger?

Velen kennen het nummer “Just Another Brick In The Wall” van Pink Floyd. Zanger Roger Waters vertelde dat de teksten grotendeels autobiografisch zijn en dat het idee voor het album is ontstaan omdat Waters – sinds de enorme populariteit van Pink Floyd en de optredens in voetbalstadions – het gevoel had dat er een muur ontstaan was tussen band en publiek. Zo’n muur tussen politiek en burgers komt ook vaak ter sprake; er zou een te grote afstand zijn. Anderzijds komen politieke vraagstukken en gebeurtenissen steeds sneller in beeld in onze ‘Mediacratie’. Bijna alles is live en beslissen en iets ‘liken’ is slechts een druk op de knop.

 

Stemadvies

Elke bijeenkomst staat op zich, maar moet niet beschouwd worden als ‘Just Another Brick In TheWall’. Samen vormen de dagthema’s en uw inbreng, live en online, een onmisbare schakel. Alle 12 dagthema’s geven informatie over wat belangrijk kan zijn bij uw overwegingen en mogelijke stemkeuze. Sprekers, volksvertegenwoordigers en bestuurders nemen beslissingen en bepalen uiteindelijk de koers: met dit Raadgevend Referendum geven de burgers een stemadvies.

Handtekeningen

Een stem uitbrengen is belangrijk en overwegingen om niet te stemmen of neutraal zijn dat ook: stemmen is ons goed recht. Wij nodigen sprekers en volksvertegenwoordigers uit om tijdens onze tour waarbij we alle 12 provincies en 12 steden aandoen met de Peilbus op de gigantische ‘Brick Wall’ van Dichter Bij De Burger een handtekening te plaatsen.

Laatste video’s debatten

Laatste video’s Peilbus