Maastricht – Vrijbit – Nee tegen de Wiv is stemmen voor een betere wet 14/3/18

14 maart in Maastricht

Dit is een van de twee films opgenomen met Vrijbit. Elders staat het andere deel.

In aanloop naar het Raadgevend Referendum Wiv waarover u 21 maart kunt gaan stemmen, nemen we diverse vraagstukken onder de loep. 14 maart 2018 gaan we op bezoek bij Burgerrechtenvereniging Vrijbit te Maastricht in de provincie Limburg als voorlaatste provincie aan in onze reeks van de twaalf provinciën.

Debat

De Burgerrechtenvereniging Vrijbit organiseert woensdagavond 14 maart een debat over het aankomend Referendum Wiv in Stay Okay te Maastricht. DichterBijDeBurger.Nl legt deze bijeenkomst vast en doet on line verslag.

Vrijbit

Burgerrechtenvereniging Vrijbit zet zich in voor het recht op privacy, vrije communicatie en toegang tot informatie. Deze avond is iedereen welkom. Vrijbit ontstond na aanleiding van de plannen van de regering om vingerafdrukken van iedere burger af te nemen en op te slaan in een centrale database. In 2008 werd Vrijbit opgericht met de gedachte om op te komen voor de belangen waarbij van privacyschending sprake kan zijn.

Privacy

In het kader van het beschouwende karakter van onze debattenreeks als geheel, wordt er tijdens deze bijeenkomst, ingeleid door de voorzitter Miek Wijnberg, vooral ingegaan op het privacyaspect van de Wiv-discussie.

Zijn onze persoonsgegevens wel veilig bij de inlichtingen-en veiligheidsdiensten?

Waarom is privacy zo belangrijk voor het voortbestaan van een democratische rechtstaat?

Een discussie vereist actieve deelnemers, u komt toch ook? Laat uw mening nu horen, dit is het moment. En 21 maart as. kunt u uw stem uitbrengen over het Raadgevend Referendum op de Wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Foto’s Debat

Discussie in Debat Maastricht 140318

Videos Debat

Spreker

Miek Wijnburg
Voorzitter Burgerrechtenvereniging Vrijbit

redactie

Laatste video’s debatten

Laatste video’s Peilbus