Enschede – Mythbusters 1 & De Wiv – Onwaarheden Ontmaskerd 13/3/18

13 maart in Enschede

Mythbusters 1
In de aanloop naar het  WIV-referendum toert de neutrale campagne van DichterBijDeBurger.NL (Stichting Burger) door Nederland. 13 maart as. doet de Peilbus Enschede aan gaan we na de gesprekken met een diversiteit aan Peilbusgasten in Ra 2502, gebouw Ravelijn met studenten en andere doelgroepen in gesprek.

Loepie & Wiv
Wij bedachten de mascotte ‘Loepie’ waarmee de samenleving onder de loep genomen wordt, liefst met hulp van iedereen. Op 13 maart gaan we ‘mythbusten’, we ontrafelen waar- en onwaarheden welke in de media op te tekenen zijn en leggen deze voor aan een divers gezelschap. Is er sprake van een ‘convenient truth’ bij instanties, personen of partijen of is er gewoon af en toe sprake van een verspreking?

Mensen verantwoordelijk houden voor het verspreiden van mogelijke misinformatie is de taak van een factchecker: inzoomen op een bepaalde uiting. Het publiek geeft -ook online- commentaar op een casus en geeft aan iets waar of onwaar lijkt. Vervolgens gaan we ‘factchecken’ en worden onwaarheden ontmaskerd of waarheden bevestigd.

Iedereen doet zijn plas…
en alles bleef zoals het was? Nou nee: dit alles is niet alleen bestemd voor de kiezers die aanwezig zijn. Juist ook de digitale bezoekers die live inschakelen en de mensen die later www.dichterbijdeburger.nl bezoeken zijn bijzonder welkom. Kiezers blikken later terug via onze ‘Peiling Gemist’.

Voor- en Nadelen
Met ‘dichter bij de burger’ kijken we ook goed hoe het nou zit met de voor- en nadelen van de Wiv, ookwel door het kamp der tegenstanders handig tot ‘Sleepwet’ verbasterd. Maar dat betekent niet dat we voor of tegen zijn. We maken zaken bespreekbaar, wij nemen de zaken onder de loep.

Meedoen?
Meld je aan voor deze gratis toegankelijke bijeenkomst of ga online als we live zijn. Kom naar onze bijeenkomsten, of kijk live mee en doe online mee. We doen 12 provincies in 12 dagen aan. Of … ‘bekijk het even’ terug via onze ‘Peiling Gemist’.

Foto’s Peilbus

Peilbus Enschede Pakhuis Oost 120318

Videos Peilbus

Foto’s Debat

Discussie in Debat Enschede 130318

Videos Debat

Sprekers

Martin Rosema
Universitair docent Politicologie UT

Gesprekleider

Dirk-Jan Keijser

redactie

Laatste video’s debatten

Laatste video’s Peilbus