Bedrijfsgeheimen – Veilig, of op straat? – 9/2/18

9 Februari in Groningen

In aanloop naar het referendum over de ‘sleepwet’ gaat Stichting Burger  “Dichter bij de Burger”; samen met u nemen wij het Raadgevende Referendum Wiv (RR) op onze live stream onder de loep waarna u bij onze ‘Peiling Gemist’ themagewijs kunt terugkijken.

Wij informeren u over de voors- en tegens van deze wet, en verwelkomen u graag in de Peilbus of de navolgende themabijeenkomst. In twaalf dagen, intwaalf provincies behandelen we in twaalf gemeenten twaalf thema’s rondom het RR. U bent welkom op basis van uw voorinschrijving op deze website.

Thema: Bedrijfsgeheimen; Zijn ze nog wel veilig, of maakt de overheid zich schuldig aan bedrijfsspionage…?

Onzekerheden lijkt de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) in zich te bergen. Maken bedrijven zich zorgen, en levert de sleepwet nu juist een oplossing voor het probleem, of is de wet zelf een reden voor bedrijven zich zorgen te maken?

Veel bedrijven nemen maatregelen om hun geheimen goed te bewaken. Het is tenslotte de sleutel tot het verdienen van geld en dus een primaire bestaansrecht van de organisatie.

De Sleepwet geeft opsporingsdiensten verregaande bevoegdheden,  en daar komen volgens tegenstanders dan wel weer nieuwe gevaren bij om de hoek kijken. Wat gebeurt er met al die data, wordt die wel veilig bewaard, en wat kan er in de toekomst mee gebeuren? Er zijn genoeg doemscenario’s te bedenken, de vraag is of die uit gaan komen? Wat is uw mening?

In het referendum maken we uiteindelijk ook een afweging welk belang er zwaarder weegt. De angst om verlies van privacy en eventuele bedrijfsgeheimen, of de angst dat een potentiële aanslag niet voorkomen kan worden doordat de algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (MIVD) meer bevoegdheden krijgen.

Heeft u bedrijfsgeheimen? En waar ligt volgens u de prioriteit? Met Dichter Bij De Burger kunt u daarover in discussie, in de peilbus, tijdens de discussiebijeenkomst en online via onze livestream en diverse sociale media.

Dit dagthema wordt gevoerd door Robert van der Haas, Bart Brands en Rico Brouwer. Johan Doesburg en Dirk Jan Keijser leiden de discussie in goed banen. Rico heeft niet alleen ene mening over dit RR, Hij zingt en speelt ook op passende wijze muziek en een bijzonder liedje of twee.

Een discussie vereist actieve deelnemers, u komt toch ook? Laat uw mening nu horen, dit is het moment. En 21 maart as. kon wel eens het laatste Raadgevende Referendum waarbij u kunt stemmen.

Foto’s Peilbus

Peilbus 2: Groningen

Video’s Peilbus

Foto’s Debat

Groningen Vindicat 090218 - 2

Video’s Debat

Spreker

Bart Brands
Veiligheidskundige

Gespreksleider

Dirk Jan Keijser

Spreker

Rico Brouwer
Piratenpartij, Muzikant

Gespreksleider

Johan Doesburg

Spreker

Robert van der Haas
cATO & ESIF

Muziek

Rico Brouwer
Piratenpartij, Muzikant

redactie

Laatste video’s debatten

Laatste video’s Peilbus