Almere – Welk argument is voor jou doorslaggevend? – 10/3/18

10 maart in Almere

In aanloop naar het WIV-Referendum toert de neutrale campagne van DichterBijDeBurger door Nederland.

10 maart a.s. doet de Peilbus Almere aan. Deze stad is veroverd op het water neemt Loepie de mening van twee tegenstanders van de Wiv onder de LOEP nemen.

Argumentatie Stemkeuze
De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) 2002 regelt de instelling, taakstelling en bevoegdheden van de AIVD en de MIVD.  In 2013 is besloten om de Wiv te moderniseren om de bevoegdheden en taken met de tijd mee te laten gaan. Klinkt allemaal leuk en aardig, dus waarom zou iemand hier tegen zijn? Sommigen zien een stem tegen als een stem vóór het referendum, sommigen zijn tegen de wet als geheel, sommigen zijn tegen enkele onderdelen van de wet. Deze verschillende opvattingen gaan we onderzoeken en off- en online bespreken.

Sprekers
Argumenten voor uw stemkeuze leggen we voor aan Rico Brouwer, PiratenPartij en Ton Siedsma van Bits of Freedom. Waarom stemmen zij tegen? En welke argumenten kunnen daartegen in stelling worden gebracht? Welke veranderingen zouden zij graag zien in de wet en waarom? Rico Brouwer speelt trouwens ook zeer toepasselijk muziek vandaag zelfs een referendumlied.

Meedoen?
Meld je aan voor onze gratis toegankelijke bijeenkomst of ga online als we live zijn. Kom naar onze gratis toegankelijke bijeenkomsten, of kijk live mee en doe online mee. We doen 12 provincies in 12 dagen aan.

Foto’s Peilbus

Peilbus Almere 100318

Videos Peilbus

Foto’s Debat

Discussie in Debat Almere 100318

Videos Debat

Sprekers

Ton Siedsma
Bits of Freedom

Rico Brouwer
Piratenpartij

Gesprekleider

Dirk-Jan Keijser

Muzikanten

Rico Brouwer
Muzikant

Harry Loco
Muzikant

redactie

Laatste video’s debatten

Laatste video’s Peilbus