Sleepwet – Bedreigend of Beschermend? – 8/2/18

8 Februari in Laren, Noord Holland

In aanloop naar het referendum over de ‘sleepwet’ gaat Stichting Burger  “Dichter bij de Burger”; samen met u nemen wij het Raadgevende Referendum Wiv (RR) op onze live stream onder de loep waarna u bij onze ‘Peiling Gemist’ themagewijs kunt terugkijken.

Wij informeren niet eenzijdig over de voors- en tegens van deze wet, maar verwelkomen u ook graag in de Peilbus of de navolgende themabijeenkomst. In twaalf dagen, in twaalf provincies, behandelen we in twaalf gemeenten twaalf thema’s rondom het RR. U bent daarbij welkom op basis van uw voorinschrijving

Thema: Bedreigend of Beschermend?

De nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) lijkt veel onzekerheden in zich te bergen. En wie is daar bang voor of onzeker over? En waarom is men bang, en levert de sleepwet nu juist een oplossing voor het probleem, of is de wet zelf een reden om bang te worden? Kortom: is de sleepwet een bedreiging, of beschermd hij de nette burger?

Voor de tegenstanders van de wet lijkt het een uitgemaakte zaak. De sleepwet – zo genoemd door vooral tegenstanders maar ook wel makkelijk liggend in de mond – is een bedreiging voor onze vrijheden. En vrijheden die éénmaal zijn weggegeven krijg je niet zo makkelijk meer terug. De voorstanders zien dat anders, die denken dat het grootschalig verzamelen van informatie van essentieel belang is voor het functioneren van de inlichtingendiensten. En ook voor defensie is de wet van het grootste belang. De sleepwet is één van de manieren om defensie meer inzicht te kunnen geven in de gevaren die er dreigen.

Wat denkt u? Is deze wet een ideaal middel om de terroristen te vangen voordat ze hun terreur kunnen uitoefenen? Of is het juist een glijdende schaal naar een alwetende ‘Big Brother’?

Stichting Burger wil uw mening weten! Kom naar onze peilbus, of doe mee aan het debat over dit belangrijke onderwerp dat in de avond wordt gevoerd.

We gaan na diens inleiding in gesprek met Hans Hillen, oud-minister van Defensie namens het CDA. Hij weet als geen ander welke gevoeligheden er leven. En waar een afdoende Defensie behoefte aan heeft. Een discussie vereist actieve deelnemers, u komt toch ook? Laat uw mening nu horen, dit is het moment. En 21 maart as. kon wel eens het laatste Raadgevende Referendum waarbij u kunt stemmen.

Sleepwet is echt noodzakelijk

Over het referendum over de sleepnetwet

Foto’s Peilbus

Peilbus 1: Laren NH 080218

Video’s Peilbus

Foto’s Debat

Café Politiek Laren (NH) 080218 - 1

Video’s Debat

Spreker

Muziek

Gespreksleider

Hans Hillen
Voormalig Minister van Defensie

Rico Brouwer
Zang & Muziek

Dirk Jan Keijser

redactie

Laatste video’s debatten

Laatste video’s Peilbus